Det blev ett spontanbak ikväll. Biscottin tog slut så det var bara att baka något nytt. Resultatet blev ett par nyttiga kardemummaskorpor. Lite koas blev det dock när jag upptäckte att vi varken hade havregryn eller dinkelmjöl hemma. Tur att Ica är nära. Dessa skorpor är perfekta till varddagsfikan då de är riktigt goda och inte så onyttiga.
1/2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1,5 msk vaniljsocker
125 g smör
1 ägg
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl havregryn
2,5 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa strösockret, muscovadosockret, vaniljsockret och smöret fluffigt. Vispa i ägget.
Blanda dinkelmjölet, havregrynen, bakpulvret och kardemumman i en separat skål. Vispa i ca. hälften av mjölblandningen i sockerblandningen. Vispa i mjölken och sen resten av mjölblandningen.
Forma till två längder och platta ut dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca. 20 minuter.
Ta ut och skär till skorpor. Ställ upp skorporna på plåten. Sänk ugnen till 100 grader och sätt återigen in skorporna. Grädda i ca. 1,5 h beroende på hur torra skorpor du vill ha.
1/2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1,5 msk vaniljsocker
125 g smör
1 ägg
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl havregryn
2,5 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa strösockret, muscovadosockret, vaniljsockret och smöret fluffigt. Vispa i ägget.
Blanda dinkelmjölet, havregrynen, bakpulvret och kardemumman i en separat skål. Vispa i ca. hälften av mjölblandningen i sockerblandningen. Vispa i mjölken och sen resten av mjölblandningen.
Forma till två längder och platta ut dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i ca. 20 minuter.
Ta ut och skär till skorpor. Ställ upp skorporna på plåten. Sänk ugnen till 100 grader och sätt återigen in skorporna. Grädda i ca. 1,5 h beroende på hur torra skorpor du vill ha.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar