lördag 26 januari 2013

Brödbak

Dessa baguetter är verkligen enkla att göra och nyttiga. Havregrynen ger sötma och ett mjukt och saftigt innanmäte. Jag har använt en baguetteplåt för att få fina bröd med en krispig skorpa. Då det äts väldigt mycket bröd hemma hos familjen Dahlberg räcker receptet till ca. 8 bröd.

3 dl havregryn
8 dl siktat dinkelmjöl
50 g torrjäst
1 l 40° vatten
2 tsk salt
0,5 dl sirap
ca 10-11 dl vetemjöl

Blanda havregrynen, dinkelmjölet och jästen i en stor skål. Tillsätt vattnet och rör i saltet och sirapen. Tillsätt vetemjölet (det ska bli en hyfsat lös deg). Låt degen jäsa under en bakduk.

Sätt ugnen på 200° (varmluft) och forma degen till bröd på plåtarna. Låt jäsa igen.

Grädda bröden i cirka 20-25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar