Om den förra chokladkakan var nyttig är denna kakan rena rama motsatsen. Massa choklad och nötter, men ack så god.
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
78 g center
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och vispa ihop smöret, sockret och äggen. Vänd ner mjölet och kakaon och häll smeten i formen. Tryck ner centerbitarna och grädda kakan i 10 minuter. Låt svalna.
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter
Hacka jordnötterna grovt och smält chokladen. Rör ihop och bred ut blandningen på kakan. Låt stelna innan servering.
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
78 g center
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och vispa ihop smöret, sockret och äggen. Vänd ner mjölet och kakaon och häll smeten i formen. Tryck ner centerbitarna och grädda kakan i 10 minuter. Låt svalna.
200 g mörk choklad
2 dl jordnötter
Hacka jordnötterna grovt och smält chokladen. Rör ihop och bred ut blandningen på kakan. Låt stelna innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar