Min lillebror Oscars "favoriträtt" är helt klart salta pinnar. Det går sjukt många paket varje vecka, så idag beslöt jag mig för att baka något nytt, grissini. Rätt kladdigt att baka, men helt klart värt det när Oscar frågar när jag tänkte baka fler. Jag tror nästan han redan har ätit en 10st.
3 dl vatten
20 g jäst
500 g vetemjöl
10 g salt
75 g smör
olivolja och flingsalt till pensling
Rör ihop hälften av vetemjölet, allt salt och all jäst. Värm vattnet till fingervarmt och häll i mjölblandningen. Tillsätt det smälta smöret och rör i det sista av mjölet. Låt jäsa under en bakduk.
Sätt ugnen på 200°. Baka ut degen till smala pinnar och pensla med olivolja och strö över flingsaltet. Grädda i ca. 15 minuter.
3 dl vatten
20 g jäst
500 g vetemjöl
10 g salt
75 g smör
olivolja och flingsalt till pensling
Rör ihop hälften av vetemjölet, allt salt och all jäst. Värm vattnet till fingervarmt och häll i mjölblandningen. Tillsätt det smälta smöret och rör i det sista av mjölet. Låt jäsa under en bakduk.
Sätt ugnen på 200°. Baka ut degen till smala pinnar och pensla med olivolja och strö över flingsaltet. Grädda i ca. 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar