Blev inget tävlande för min del igår. Världens nackspärr och låg mest och slappade hela dagen istället. Skulle egentligen varit i Burlöv idag och tränat hela dagen, men det fick jag också skippa.
Så vad gör man då om man har massa tid över? Bakar bagels såklart :D En riktigt god bagel har jag inte ätit sedan jag var i USA. Vi svenskar kan verkligen inte baka bagels (Mormors Bageri i Lund är dock ett undantag). Den där kompakta, men ändå inte torra konsistensen. Lagom sega, men med en krispig skorpa. Finns det något bättre i brödväg? Testade ett nytt recept idag och är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Helt klart det mest snarlika den äkta amerikanska bagelsen jag har ätit på flera år och med massa philadelphia på, mmmmm.....
Dag 1:
300 g vatten
25 g jäst
300 g vetemjöl
45 g honung
Blanda ihop alla ingredienser till en smet och låt den stå över natten i kylen.
Dag 2:
320 g vatten
25 g jäst
800 vetemjöl
30 g olja
15 g havssalt
ägg till pensling
Kör alla ingredienser + degen från dag 1 i en hushållsmaskin i ca. 20 minuter. Låt jäsa i 1h.
Baka ut 20 st bagels och låt dem jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och koka upp vatten i en stor kastrull. Koka varje bagel 1 minuter per sida och låt dem sen rinna av på ett galler. Pensla med ägget och grädda i ugnen i 15 minuter.
Så vad gör man då om man har massa tid över? Bakar bagels såklart :D En riktigt god bagel har jag inte ätit sedan jag var i USA. Vi svenskar kan verkligen inte baka bagels (Mormors Bageri i Lund är dock ett undantag). Den där kompakta, men ändå inte torra konsistensen. Lagom sega, men med en krispig skorpa. Finns det något bättre i brödväg? Testade ett nytt recept idag och är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Helt klart det mest snarlika den äkta amerikanska bagelsen jag har ätit på flera år och med massa philadelphia på, mmmmm.....
Dag 1:
300 g vatten
25 g jäst
300 g vetemjöl
45 g honung
Blanda ihop alla ingredienser till en smet och låt den stå över natten i kylen.
Dag 2:
320 g vatten
25 g jäst
800 vetemjöl
30 g olja
15 g havssalt
ägg till pensling
Kör alla ingredienser + degen från dag 1 i en hushållsmaskin i ca. 20 minuter. Låt jäsa i 1h.
Baka ut 20 st bagels och låt dem jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och koka upp vatten i en stor kastrull. Koka varje bagel 1 minuter per sida och låt dem sen rinna av på ett galler. Pensla med ägget och grädda i ugnen i 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar