Årets påsktårta är allt man kan önska sig. Marängbottnar, sötsyrlig fyllning, choklad och diam! En lysande kombination enligt mina smaklökar. Bjöd på den igår då jag hade kompisar över och trots att vi bara var en fyra stycken åt vi nästan upp hela. Pappa gav den mer än godkänt och jag fick helt enkelt ställa mig och baka en till idag. Ikväll kommer moster och co. och ska jag vara ärlig tror jag den blir en succé ikväll också.
Botten
50 g mörk choklad
6 äggvitor
3 dl socker
3 msk kakao
1 msk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
Smält chokladen i mikron och låt svalna.
Vispa äggvitorna och sockret till en marängsmet. Du ska kunna vända skålen uppochner utan att smeten rinner ut. Sila ner kakaon och maizenan och rör ner vinägern. Vänd ner den smälta chokladen.
Forma smeten till två cirklar och grädda i ca. 1 timme på 125°C i ugnen. Stäng av ugnen och låt marängbottnarna kallna med öppen ugnslucka.
Fyllning
300 g philadelphiaost
5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 msk strösocker
Vispa isamman alla ingredienser till en tjock fyllning.
Montering
Daim och maltesers
Bred ut halva fyllningen på ena marängbottnen. Toppa med önskad mängd daim och maltesers. Lägg på sista bottnen och bred ut resterande fyllning. Toppa med ännu mer daim och maltesers.
Botten
50 g mörk choklad
6 äggvitor
3 dl socker
3 msk kakao
1 msk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
Smält chokladen i mikron och låt svalna.
Vispa äggvitorna och sockret till en marängsmet. Du ska kunna vända skålen uppochner utan att smeten rinner ut. Sila ner kakaon och maizenan och rör ner vinägern. Vänd ner den smälta chokladen.
Forma smeten till två cirklar och grädda i ca. 1 timme på 125°C i ugnen. Stäng av ugnen och låt marängbottnarna kallna med öppen ugnslucka.
Fyllning
300 g philadelphiaost
5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 msk strösocker
Vispa isamman alla ingredienser till en tjock fyllning.
Montering
Daim och maltesers
Bred ut halva fyllningen på ena marängbottnen. Toppa med önskad mängd daim och maltesers. Lägg på sista bottnen och bred ut resterande fyllning. Toppa med ännu mer daim och maltesers.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar