måndag 11 februari 2013

Chokladvulkaner?

Lite hets blev det allt idag, då jag fick reda på att det var min tur att fixa fikan till fiktisdagarna i skolan. Så vad bakar man till klassen? Alla ska ju gilla det och det ska vara lätt att äta. Hittade detta recept på call me cupcake (har dock gjort några justeringar) och resultatet blev brilliant. Hoppas nu alla gillar det imorgon :) Nu ska det iväg och tränas.


110 g smör
150 g muscovadosocker
150 g strösocker
50 g kakao
100 g mjölkchoklad
2 ägg
1/4 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
260 g vetemjöl
1 burk kondenserad mjölk 

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret och chokladen i mikron eller i en kastrull. Blanda sockret och kakaon i en skål och vispa i smör-chokladen. Vispa i äggen. Blanda salt, bakpulver och mjöl i en separat skål och vänd ner det i socker/chokladblandningen.  Låt degen vila i kylskåpet i ca. en halvtimme.

Värm under tiden den kondenserade mjölken i en kastrull. Tar ungefär 15 minuter. Kyl den därefter i ett  kallt vattenbad.

Rulla ut degen till små bollar och gör en liten fördjupning i mitten. Klicka i en klick kondenserad mjölk och täck hålet med lite deg.

Grädda kakorna i 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar