Jag tror alla familjer har sitt sommarrecept. En rätt som kommer lagas alldeles för många gånger, men ändå vara lika uppskattad varje gång den hamlar på bordet. Familjen Dahlbergs rätt är detta potatisrecept. Inspirationen hämtades från årets Kreta semester och efter att ha lagt till ytterligare ett par ingredienser är receptet fulländat. Varför det är en sommarfavorit? Rätten sköter sig själv i ugnen och sältan från kaprisen och fetaosten tillfredsställer det extra saltbehovet man har på sommaren.
Skiva nypotatis i centimeterstora skivor, ringla på rapsolja, lägg i ett par vitlöksklyftor, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen (200°C). När potatisen har mjuknat och fått lite färg tillsätter du önskad mängd kapris, fetaost och oliver. Sätt återigen in i ugnen och baka tills potatisarna har fått önskad färg och krispighet.
Potatisen går att servera till nästintill allt. På bilden valde jag att servera rätten med parmaskinka och en enkel och naturell crème fraîche sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar