måndag 24 juni 2013

Min "italienska ratatouille"

Ni kommer snart märka att jag har en förkärlek för det italienska köket.  De där rena smakerna med fokus på råvarorna är något jag alltid har älskat. Efter 10 dagars träningsläger i Portugal där i stort sätt all mat smakade likadant eller var friterat stod det italienskt hemma på menyn ikväll. Jag vet inte riktigt om man kan döpa rätten till "italienskt ratatouille", men det smakade italienskt och är en typ av ratatouille så varför inte ;).

Servera gärna rätten med lite parmesanost

Italienskt ratatouille med pasta (4 personer)
  
2 stora zucchini
1 tomat
2 vitlöksklyftor
140 g bacon
ca. 1 msk olivolja
En droppe liquid smoke
chiliflakes efter smak
1 msk rödvinsvinäger
ca. 1/2 tsk strösocker
500 g passerade tomater
salt+peppar


Tärna zucchinin, tomaten och baconen. Skala och dela vitlöken på mitten. Stek baconen till önskad knaprighet och ta av från plattan och torka bort fettet. Sätt återigen plattan på värmen och häll i oljan och vitlöken. Stek tomaterna, zucchinin och baconen till zucchinin har mjuknat, vilket tar ungefär 10 minuter. Häll i resterande ingredienser och låt puttra i minst 10 minuter. Koka under tiden önskad mängd pasta eller spagetti. Smaka av ratatouille och justera kryddning innan servering. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar